Cum sa mentii aerul curat in casa?

Praful si aerul inchis sunt doi factori principali care favorizeaza dezvoltarea alergiilor, a afectiunilor respiratorii si a celor pulmonare. Pentru a sta departe de aceste probleme sau pur si simplu pentru a elimina orice fel de disconfort, mentine curatenia si un aer mereu proaspat in locuinta. Cum poti duce la indeplinire aceste obiective?

1. Aeriseste zilnic, indiferent de temperaturile de afara. Calitatea aerului din casa este esentiala pentru a trai intr-un mediu sanatos.

2. Evita improspatarea aerului din locuinta cu ajutorul odorizantele de camera, deoarece contin compusi sintetici, ce pot produce iritarea ochilor si a tractului respirator, ameteli si dureri de cap sau chiar astm bronsic in cazul copiilor. Printre cele mai periculoase arome degajate de aceste odorizante sunt cele de lamaie, pin si portocale.

3. Mizeaza pe proprietatile depoluante ale plantelor. Astfel, cu ajutorul acestora elimina substantele daunatoare ce se afla  in aerul din casa, provenite din vopselele si colorantii folositi pentru zugraveli sau din cele aflate in compozitia parchetului, mochetelor/covoarelor si linoleumului. Printre cele mai eficiente plante in acest sens se numara: yucca, filodendronul, feriga, azaleea, voalul miresei, ficusul si iedera.

4.  Daca obisnuiesti sa pictezi, elimina mirosul de vopsea din casa punand  in diferite locuri boluri cu otet. Schimba-le zilnic, pentru un rezultat garantat.

5. Curata filtrele si sitele de aerisire periodic, deoarece acolo se depun insecte. In plus, particulele din atmosfera incarca filtrele, iar astfel  aerul nu mai poate circula.

6. Spala periodic parchetul, deoarece acesta este unul dintre locurile care acumuleaza foarte mult praf, si aspira cat mai des covoarele/mochetele. De asemenea, sterge praful de pe mobila cel putin o data la 3 zile.

7. Nu usca hainele in camera, deoarece apa evaporata face ca aerul din incaperea respectiva sa devina foarte greu de respirat, iar tu sa te alegi cu tuse, dureri de gat sau de cap.

8. Foloseste un dezumidificator, pentru a elimina riscul formarii mucegaiului. Nivelul umidităţii din camera este esential  pentru calitatea aerului.

9. Elimina produsele de curatat care au in compozitie compusi chimici, extrem de periculosi pentru plamani. Astfel, pe cat posibil, incearca sa cumperi produse de curatenie bio, care au toxicitate nula si capacitate de biodegradare de pana la 90%.

10. Nu fuma in casa. Desemneaza balconul drept fumoar si aeriseste-l permanent.

Scroll to Top