Sfaturi pentru curatenia de Paste

Pastele se apropie cu pasi repezi, asa ca este momentul sa incepi curatenia casei. Cu o buna organizare si cu implicarea intregii familii, treaba va fi facuta ca la carte, iar tu iti vei intampina musafirii intr-o casa impecabil de curata. Pentru ca lucrurile sa mearga ca pe roate, respecta o serie de pasi.

1. Planifica treburile

Inainte de a incepe curatenia, stabileste clar care sunt prioritatile si urmeaza-le cu rigoare. Nu te abate de la planul stabilit initial, pentru ca organizarea este cheia reusitei.

2. Cumpara produsele necesare

Cu una-doua zile inainte de curatenie, asigura-te ca nu iti lipseste niciunul din produsele necesare. Mai exact, iti trebuie lavete din microfibra pentru sters praful, mop si galeata, bureti pentru spalarea vaselor si a sanitarelor,  soluții pentru curatare, dezinfectare si desfundarea tevilor.

3. Arunca vechiturile

Inainte de a incepe efectiv curatenia, scapa de toate lucrurile vechi,  pe care nu le-ai mai folosit de luni de zile. Acestea iti aglomereaza casa si ocupa inutil un spatiu unde poti depozita lucruri care iti sunt cu adevarat utile. In plus, renuntand la ele, nu vei mai fi nevoit sa le muti de colo-colo cand faci curatenie, astfel ca treaba va merge mult mai repede.

4. Incepe cu bucataria

Acum, ca am stabilit aceste detalii, poti da startul curateniei de Paste! Sfatul nostru este sa incepi cu bucataria, unde de obicei este cel mai mult de lucru. Pentru o curatenie eficienta, scoate toate vasele si paharele din dulapuri si spala-le. Cu aceasta ocazie, sterge dulapurile si la interior, caci in mod sigur praful si-a facut loc. Nu uita sa cureti bine chiuveta cu o solutie dezinfectanta si electrocasnicele cu o solutie degresanta. La final, aspira praful strans in spatiul de aerisire al frigiderului.

5. Continua cu baia

Urmatoarea incapere ce necesita atentie sporita este baia. Fiind un loc ce favorizeaza dezvoltarea microbilor, solutiile dezinfectante trebuie sa stea la loc de cinste. Astfel, curata cu ajutorul lor vasul de toaleta, atat la interior, cat si la exterior, capacul acestuia, precum si butonul bazinului. De asemenea, spala covorasele, in special pe cele impermeabile, deoarece apa adunata sub ele favorizeaza dezvoltarea bacteriilor.

6. Spala covoarele

Covoarele atrag praful ca un magnet, de aceea trebuie aspirate foarte bine. Mai mult chiar, pentru eliminarea mizeriei instalate profund in tesatura, iti recomandam sa le speli, in special daca ai copii mici, animale de companie sau probleme respiratorii.

7. Aspira saltelele

Putini stiu ca saltelele sunt mediul propice de dezvoltare a acarienilor, acele microorganisme rude cu scabia, ce pot dauna grav sanatatii. Iata de ce aspirarea saltelelor este o solutie indicata. Nu toate aspiratoarele insa te ajuta in acest sens. Compania iClean iti vine in ajutor cu Kirby Sentria, un aspirator performant, de ultima ora, ce te scapa de aceasta problema. In plus, datorita sistemului de filtrare Micron Magic HEPA (High Efficiency Particle Arrest), acesta retine cele mai mici impuritati din aer si alergenii, precum si parul provenit de la animale.

8. Schimba lenjeria

Acum, ca salteaua este ca noua, este momentul sa schimbi lenjeria. In general, este bine sa o inlocuiesti o data la doua saptamani si sa o speli la o temperatura ridicata, pentru a distruge toti microbii.

Inarmat cu toate informatiile, nu-ti mai ramane decat sa treci la treaba. Daca totusi timpul nu iti permite, noi suntem oricand pregatiti sa te ajutam.

Pentru operatiunile incluse si preturi vizitati pagina \”Curatenie generala de Paste\”.

Scroll to Top