Sfaturi generale pentru intretinerea covoarelor

Pentru multi dintre noi covoarele sunt indispensabile, deoarece confera confort si caldura locuintei. Totodata, acestea retin germeni, alergeni, microbi, fire de par, fum de tigara si praf. Pentru ca firma de curatenie iClean sustine conceptul de a trai intr-un mediu curat si sanatos, iti dam 5 sfaturi pentru intretinerea corecta si eficienta a covoarelor.

1. Aspira saptamanal

Aspira covorul data pe saptamana si chiar mai des in zonele de trafic intens. In acest fel, ii prelungesti durata de viata, prevenind acumularea de particule granuloase, ce ii pot subtia fibrele. La doua-trei saptamani, aloca 10-15 minute suplimentare si cu ajutorul periei pentru spatii inguste aspira prin locurile greu accesibile.

2. Creeaza mai multe zone

Pentru a fi sigur ca nu iti scapa nicio portiune, imparte covorul in mai multe zone si nu trece la urmatoarea pana nu ai aspirat-o in detaliu pe precedenta.

3. Nu te grabi

Daca ai un covor cu fir lung, unde murdaria se instaleaza in profunzime, este nevoie de atentie sporita si implicit de mai mult timp. In acest caz, aspiratorul trebuie folosit la intensitate mare si, in plus, trebuie revenit pe fiecare sectiune de covor de mai multe ori, astfel incat fiecare particula de praf si murdarie sa fie eliminate.

4. Focus pe zonele intens circulate

Acorda o atentie speciala zonelor de trafic intens. Acestea trebuie aspirate in sensul opus fibrei, pentru a-si reveni la forma initiala.

5. Spalare bianuala

Este indicat sa speli covorul de doua ori pe an pentru a elimina si cele mai mici bacterii, pentru a-i reda culorile initiale, dar si pentru a te bucura de un aer proaspat in locuinta. Pentru spalare, ai la indemana fie solutiile de curatat din magazine, fie poti apela la firmele care ofera astfel de servicii. Firma de curatenie iClean te poate ajuta in acest sens, folosind atat solutii speciale, ce invioreaza culorile si nu deterioreaza fibra covorului, cat si echipamente profesionale adecvate. Cel mai performant echipament din aceasta gama este Kirby Sentria, care foloseste o tehnologie de ultima ora, ce permite spalarea covorului in profunzime, fara a-l uda in exces. Astfel, in proportie de 80% covorul va ramane uscat.

Pe de alta parte, atunci cand folosesti Kirby Sentria pentru aspirare, covorul tau va fi si batut in acelasi timp, la intensitate mare. Pentru mai multe informatii despre Kirby Sentria click aici.

In articolele viitoare iti vom spune cum poti spala eficient covoarele, fara a le deteriora. Pana atunci, pune-te la punct cu tehnologia si afla ca pentru o aspirare sigura, aspiratoarele cu filtru HEPA sunt foarte indicate. Mai multe informatii despre aspiratoarele cu filtru HEPA poti gasi aici.

 

Scroll to Top