Sa inceapa curatenia de primavara!

Primavara echivaleaza de obicei cu reimprospatarea aerului din locuinta, ceea ce presupune o curatenie de la A la Z. Fiecare coltisor al casei trebuie curatat si igienizat, pentru a putea fi cu adevarat mandri de munca noastra. Si cum, de regula, bucataria ridica cele mai mari probleme, da startul curateniei cu aceasta incapere. Iata 7 pasi ce te ajuta sa duci totul la bun sfarsit.

1. “Incalzirea” de 15 minute

Pregateste terenul pentru curatenia ampla ce va urma si aloca 15 minute pentru a pune  in ordine lucrurile aruncate la intamplare (pe jos, pe scaune, pe masa, pe blatul de lucru). Tot acum este momentul spalarii vaselor, in cazul in care le-ai lasat murdare in chiuveta de pe o zi pe alta, si aruncarii resturilor de mancare si a produselor expirate din frigider.

2. De sus in jos

Incepe curatenia propriu-zisa prin indepartarea eventualelor panze de paianjen de pe tavan si pereti. Nu neglija nici gurile de ventilatie, ce trebuie aspirate foarte bine, precum si prizele si intrerupatoarele.
Daca tot esti la inaltime, este randul corpurilor de iluminat sa fie sterse foarte bine.
Urmatoarea tinta este faianta, suprafata predispusa innegririi si depunerilor de grasime. Prin urmare, sterge-o cu simt de raspundere, la inceput cu solutie speciala, pentru ca la final sa intervii cu o laveta uscata, pentru a indeparta eventualele urme.

3. Obiectele decorative, la control

Acorda mare atentie si pieselor decorative ce personalizeaza bucataria. Acestea sunt locurile ideale de colectare a prafului si grasimii, astfel ca merita atentia cuvenita. Pentru stergerea tablourilor, foloseste o laveta din microfibra usor umeda si niciodata nu pulveriza solutie de curatare direct pe rama, pentru a nu o deteriora.

4. Geamurile, perdelele si jaluzelele, in centrul atentiei

Inlatura perdelele si/sau jaluzelele pentru a le spala si sterge geamurile foarte bine. Iti recomandam sa nu le stergi pe vreme insorita, deoarece soarele le va usca rapid si astfel vor ramane urme provenite de la laveta cu care le-ai sters. Nu ocoli nici pervazurile, care la randul lor trebuie sterse in amanunt.

5. Electrocasnicele, sub lupa

Este randul obiectelor electroacasnice sa arate ca noi. Poti  incepe cu ce este mai greu, adica frigiderul, aragazul si cuptorul, si sa lasi la final partea mai usoara: cuptorul cu microunde, toasterul, blenderul etc.
Primul pas este sa pulverizezi in cuptor si pe aragaz solutie de curatare, care trebuie lasata sa actioneze. In tot acest timp poti sterge frigiderul, nu inainte insa de a-l scoate din priza,  pentru a face treaba ca la carte. O curatare eficienta presupune inclusiv scoaterea rafturilor si sertarelor. Daca are cine sa te ajute, nu trece la alt obiect electrocasnic inainte de a muta frigiderul pentru a aspira si spala sub el. Acum, ca frigiderul arata impecabil, poti incepe curatarea aragazului si cuptorului.

6. Interior-exterior, va rog

Pe lista de sarcini se afla, evident, si stergerea dulapurilor atat la interior, cat si la exterior. Insista pe manere si pe masca de la chiuveta, deoarece acestea sunt zone care colecteaza foarte multi microbi.
Acum este momentul sa scoti toate vasele, oalele si tacamurile din dulap, sa le speli pe rand si eventual sa le reorganizezi, in functie de gradul de utilizare. Nu ezita sa le arunci pe cele pe care nu le mai folosesti si pe care le dai dintr-o parte in alta.
La randul ei, aceasta este etapa in care si chiuveta merita sa-si recapete stralucirea.

7. Pardoseala, ultima reduta

Definitiveaza curatenia de primavara in bucatarie prin aspirarea si stergerea pardoselii. Pentru inceput, sterge cu o solutie speciala si cu un mop normal, pentru ca la final sa intervii cu un mop plat, perfect uscat, pentru a elimina eventualele urme.

Daca vrei sa afli si alte sfaturi despre o curatenie eficienta, acceseaza acest link: http://www.iclean.ro/cum-sa-faci-curatenie-eficient/

Daca totusi nu ai timp sau pur si simplu nu esti dispusi sa pierzi cateva ore din timpul tau liber cu aceasta activitate, firma de curatenie iClean te ajuta cu placere. Pentru a afla o cotatie de pret, ne poti trimite un e-mail pe office@iclean.ro sau ne poti contacta la numarul de telefon 0755.572.571.

Scroll to Top