Ghid de curatare saltele: sfaturi pentru un somn igienic

\"Curatare

Chiar daca ne petrecem aproximativ o treime din viata pe ea, de cele mai multe ori uitam sa ne curatam salteaua atunci cand facem curatenie generala.

Aceasta este un magnet pentru praf, umezeala, transpiratie si pete. Iar, daca ai animale de companie,  cu siguranta starea saltelei se va deteriora mai rapid.

Din fericire, curatarea saltelei cel putin o data la 6 luni te va ajuta sa te bucuri de o saltea igienica. Chiar daca pare o sarcina dificila, curatarea saltelelor este chiar simpla.

Incepe prin a indeparta asternuturile si a le spala conform recomandarilor, in functie de materialul acestora. Continua cu urmatorii pasi:

1. Aspira bine praful

 

Cel mai benefic si rapid pas este aspirarea saltelei. Spre deosebire de ceilalti pasi, poti aspira salteaua de fiecare data cand schimbi lenjeria. Utilizeaza aspiratorul si elimina firimiturile, parul, praful si celulele de piele moarte. Ai grija sa aspiri bine marginile si, in functie de model, striatiile. Inainte de a utiliza aspiratorul pe saltea, ai grija ca atasamentul acestuia sa fie curat si lipsit de praf.

 

2. Indeparteaza mirosurile neplacute

 

De-a lungul anilor, salteaua capteaza mirosuri neplacute. Pentru a preveni acest lucru, aceasta trebuie igienizata o data la cateva luni. Acest lucru se poate realiza simplu, folosind bicarbonat de sodiu si o perie. Presara bicarbonat de sodiu pe toata suprafata saltelei si freaca cu peria. Astfel, bicarbonatul va intra in tesaturi si va fi mai eficient. Asteapta 30 de minute si apoi aspira bine salteaua pentru a elimina pudra.

 

3. Curata petele

 

Dupa ce parcurs acesti doi pasi de curatare saltele, urmeaza o sarcina mai dificila: indepartarea petelor. Indiferent de originea petelor, ai 3 optiuni pentru a le curata: un detergent non-toxic, o combinatie din peroxid de oxigen, sapun de vase si bicarbonat de sodiu sau o pasta din lamaie si sare. Aplica substanta aleasa si asteapta sa se usuce. Daca ai un balcon incapator sau locuiesti la casa, aeriseste-ti salteaua in aer liber.

 

Sursa foto: Pexels

Scroll to Top