Curatarea electrocasnicelor din bucatarie: 5 sfaturi simple

\"\"

Curatarea electrocasnicelor din bucatarie se poate transforma rapid intr-o provocare. Pentru curatarea electrocasnicelor ai nevoie de metode diferite, in functie de utilizare si aspect. Procedeul folosit pentru a-ti curata aragazul nu este cel mai indicat pentru cuptorul cu microunde. De aceea, trebuie sa apelezi la mici trucuri pentru a te bucura de electrocasnice curate, intr-o stare buna de functionare.

Iata 5 sfaturi simple pe care le poti incerca pentru curatarea electrocasnicelor:

Cum sa pastrezi frigiderul mereu curat

 

Cu siguranta, spatiul dintre frigider si perete este cel mai uitat din casa. Atunci cand cureti acest aparat, nu uita sa aspiri si sa dai cu mopul in spatiul din spatele lui. Continua prin a spala interiorul si exteriorul frigerului cu o solutie formata din apa, detergent si otet.

Obtine un aragaz stralucitor in doar cateva minute

 

Inmoaie ochiurile si grilajul de la aragaz in apa calda cu detergent pentru cel putin o ora. Apoi curata-le cu un burete de sarma. Sterge suprafata aragazului cu o laveta din microfibra inmuiata in solutia descrisa mai sus.

Curata cuptorul cu microunde fara efort

 

Cea mai usoara metoda de a curata cuptorul cu microunde este de a pune un recipient cu apa si otet sa se incalzeasca timp de cinci minute. Dupa, sterge murdaria cu o laveta de microfibra. Pentru a-l improspata, pune pentru 2 minute jumatate de lamaie in cuptorul cu microunde.

Curata masina de spalat vase cu otet

 

In ciuda asteptarilor, masina de spalat vase nu se curata singura. De aceea, trebuie sa o cureti cel putin o data pe luna. Pune la cea mai mare temperatura un castron cu otet pe raftul de sus, la program complet.

Scapa toasterul de firmituri

 

Curata toasterul cat mai des pentru a evita defectiunile. Scoate-l din priza, apoi curata si spala tavita pentru firmituri. De asemenea, intoarce-l cu susul in jos si scutura-l cat mai bine pentru a scoate toate firmiturile din el.

 

Sursa foto: Pexels

Scroll to Top