Cum curatam cabina de dus?

Putina lume stie ca, din cauza umiditatii specifice baii, petele si urmele de sapun ramase pe cabina de dus reprezinta un mediu propice pentru aparitia microbilor. Iata cum sa intretii curatenia acesteia in 4 pasi, evitand astfel si aparitia mucegaiului:

1. Dupa fiecare utilizare a cabinei de dus, indeparteaza orice urma de sampon, sapun sau gel cu o racleta din cauciuc și, la final, sterge cu o carpa moale. Cu cat lasi mai mult aceste pete, cu atat le vei curata mai greu si, in plus, apare riscul dezvoltarii microbilor si bacteriilor. De asemenea, pentru a evita depunerile de calcar, este recomandat sa inlaturi si orice strop de apa de pe cadita sau de pe peretii cabinei.

2. Spala si dezinfecteaza cabina de dus cel putin o data pe saptamana. Pentru spalare, foloseste solutii speciale pentru suprafete vitrate si o racleta din cauciuc sau o carpa moale. Cat priveste dezinfectarea, foloseste un dezinfectant pe baza de clor sau cloramina si insista in special in zona de scurgere, deoarece aici se strang cei mai multi microbi.

3. Curata cu maxima atentie colturile cabinei de dus, precum si suportul pentru sapun si burete, deoarece acestea sunt zone ideale pentru dezvoltarea mucegaiului. Aerisirea corecta a baii este o alta solutie pentru preintampinarea acestei probleme.

4. Ventileaza baia imediat dupa curatarea cabinei de dus, deoarece din cauza umiditatii si a caldurii pot ramane urme pe suprafata cabinei. Asfel, daca baia nu este prevazuta cu ventilator sau cu o mica fereastra, poti folosi pentru cateva minute un ventilator pentru camera, pana cand cabina se va usca.

Scroll to Top