Cum sa faci curatenie eficient?

De multe ori pierzi mult timp facand curatenie, fara insa ca aceasta sa se mentina o perioada indelungata. De vina pot fi atat solutiile si echipamentele utilizate, cele profesionale, folosite si de firma noastra de curatenie, fiind net superioare produselor din comert, dar si metodele neadecvate pe care le-ai adoptat. Iata de ce am ales sa-ti prezentam cativa pasi ce trebuie urmati pentru o curatenie eficienta.

1) Nu sterge geamurile pe vreme insorita, caci soarele le va usca rapid, iar pe suprafata acestora vor ramane urme provenite de la laveta cu care le-ai sters.

2) Nu aplica spray-ul de mobila direct pe suprafata acesteia, ci pe o laveta. In caz contrar mobila va deveni lipicioasa si va atrage tot praful din camera.

3) Curata piesele de mobilier incepand cu partea superioara, spre cea inferioara. In acest fel praful si/sau detergentul nu se vor depune in partea de jos, abia stearsa.

4) Spala pardoseala la final, dupa ce ai sters praful si ai curatat piesele de mobilier cu spray. Eviti astfel raspandirea mizeriei pe podeaua proaspat curatata.

5) Foloseste substante de curatat cu moderatie. Utilizate in cantitati mari, acestea pot distruge suprafetele si pot lasa reziduuri care atrag praful si mizeria.

6) Foloseste numai detergenti, lavete si bureti de calitate, pentru o curatenie eficienta, intr-un timp scurt. Chiar daca sunt mai scumpe, isi merita banii, pentru ca iti usureaza munca.

7) Pastreaza la indemana toate ustensilele necesare in timp ce faci curatenie. Astfel, un carucior mobil sau un cos trebuie sa te \”acompanieze\” prin toata casa, neirosind timpul cautand peste tot lavetele sau spray-ul pentru geamuri.

Scroll to Top