Curatarea jucariilor: sfaturi pentru 3 tipuri diferite de jucarii

\"curatarea

 

Pentru copii, jucariile sunt mai mult decat un simplu mod de a evita plictiseala. Prin intermediul acestora, ei inteleg lumea din jur, isi dezvolta creativitatea si isi gasesc parteneri de joaca. Cu sigurata, copilul tau are o jucarie de care nu se poate desparti, pe care o ia peste tot unde merge. Din pacate, acea jucarie culege toate murdaria si bacteriile cu care intra in contact. Astfel, cel mai bun prieten al copilului tau ii pune sanatatea in primejdie.

De aceea, este bine sa ii cureti si dezinfectezi jucariile copilului cat mai des posibil. Iata 3 modalitati prin care poti realiza curatarea jucariilor:

1. Curatarea jucariilor de plus

 

De obicei, jucariile de plus au pe eticheta indicatiile pentru spalare. Daca acestea nu contin baterii sau elemente care se pot desprinde usor, pot fi puse la masina de spalat fara nicio problema. Foloseste un program pentru haine delicate, cum ar fi lana, si o temperatura joasa.

Este recomandat sa pui jucaria de plus intr-o fata de perna stransa cu un elastic. Daca trebuie sa speli jucariile de mana, foloseste un detergent potrivit, inmoaie o laveta de microfibra in apa si foloseste miscari circulare. Pentru a reimprospata jucaria intre spalari, elimina praful utilizand un aspirator.

2. Curatarea jucariilor din plastic, cauciuc sau silicon

 

Pentru a le dezinfecta, foloseste o discheta inmuiata in spirt. Pentru curatarea jucariilor, este recomandat sa le inmoi in apa calduta cu detergent de vase si sa le speli folosind o laveta de microfibra si o periuta de dinti. Clateste-le utilizand apa rece. Evita curatarea lor in masina de spalat vase sau rufe, intrucat temperaturile mari le pot topi sau decolora.

3. Curatarea jucariilor cu baterii

 

Aceste jucarii nu pot fi inmuiate in apa, de aceea trebuiesc curatate cu o laveta umezita. Scoate bateriile jucariei si curata jucaria usor, cu miscari circulare, evitand zona bateriilor sau firelor. Pentru a o dezinfecta, amesteca jumatate de cantitate de apa cu spirt, inmoaie o laveta de microfibra si curata jucaria, avand grija sa nu o umezesti prea mult.

 

Sursa foto: Pexels

Scroll to Top