Cum sa cureti corect orice pete de pe canapea

\"curatare

Canapele din material textil se potrivesc perfect cu decorul oricarei case si sunt extrem de confortabile. Insa acestea pot fi greu de curatat si intretinut, mai ales daca ai copii sau animale de companie. Din fericire, cu putin efort toate  petele pot fi curatate, atat timp cat actionezi rapid. Uite ce trebuie sa faci pentru a curata orice pete de pe canapea:

Aspira

Inainte de a incepe sa ataci pata cu solutii de curatare, aspira bine intreaga canapea. Astfel, toate particulele de praf, firimiturile sau parul animalului tau de companie vor disparea si te vei putea concentra pe ceea ce conteaza. De asemenea, in unele cazuri, simpla aspirare poate ajuta in cazul petei.

Citeste recomandarile de curatare ale producatorului

Ca in cazul oricarui material textil, este extrem de important sa citesti recomandarile de curatare ale producatorului. Le poti gasi pe eticheta canapelei, insa daca aceasta lipseste poti testa mai multe substante pe portiuni ascunse ale canapelei. Unele canapele pot fi curatate doar cu apa, substante de curatat sau cu aspiratorul.

Curata pete de pe canapea cu aparat cu aburi

Daca canapeaua ta poate fi curatata folosind apa, atunci poti incerca un aparat cu aburi. Chiar daca nu va face pata sa dispara, in urma utilizarii aburului, datorita temperaturii mari, aceasta va fi mult mai usor de curatat.

Curata pete de pe canapea cu detergent de vase

Daca poti utiliza apa pentru a curata canapeaua, atunci amesteca putin detergent de vase in niste apa rece. Foloseste un burete stors bine si tapoteaza pata, fara a freca. Astfel, nu pata nu va intra si mai adanc in material si nu vei slabi materialul canapelei. Dupa, clateste buretele, stoarce-l bine si tapoteaza din nou suprafata.

Curata pete de pe canapea cu o  substanta speciala

Daca nu poti folosi apa pe canapeaua ta, atunci poti alege din aceste doua solutii: substante speciale de curatat sau un amestesc din otet si vodca. Foloseste tot miscarea de tapotare si nu te ingrijora: mirosul dispare atunci cand materialul se usuca.

 

Sursa foto: Deposit Photos

Scroll to Top