Ce greseli sa eviti in procesul de curatenie?

Chiar daca pare floare la ureche, de multe ori procesul de curatenie a casei nu este o sarcina foarte usoara. Si asta deoarece fie omitem anumite aspecte importante, fie, in necunostinta de cauza, folosim metode si solutii care mai mult dauneaza decat ajuta. Iata ce greseli intalnite frecvent trebuie evitate.

1. Graba strica treaba!

Pentru a nu avea tendinta sa te grabesti, inainte de inceperea curateniei nu iti face program pentru urmatoarele 4-5 ore sau chiar mai mult, daca ai o casa foarte mare! Desi nu vrei sa aloci mult timp acestei activitati, trebuie sa ai in vedere ca anumite zone sau suprafete necesita mai multa atentie. De exemplu, trebuie insistat in colturile ascunse si dezinfectate toate zonele unde, de obicei, se ascund microbii. Acestea sunt manerele usilor, intrerupatoarele, telefonul fix, mouse-ul, tastatura, chiar si telecomanda.

2. Nu uita de aerul conditionat!

Pentru a respira un aer curat in locuinta, nu neglija filtrele de la aerul conditionat, care trebuie spalate lunar sau bilunar. Acestea se detaseaza si se spala sub un jet de apa si detergent, pentru inlaturarea oricaror impuritati. Se monteaza la loc abia dupa ce s-au uscat.

3. Sterge geamurile la momentul oportun! 

Nu spala geamurile cand soarele este foarte puternic. In caz contrar, uscarea acestora se va face foarte rapid si astfel pe suprafata lor vor ramane urme de la detergent sau de la laveta cu care le-ai sters. Momentul propice este dimineata sau dupa amiaza, cand soarele este mai bland.

4. Spune stop mucegaiului!

Nu lasa fereastra inchisa la baie dupa ce ai facut dus, caci se vor crea conditii prielnice pentru formarea mucegaiului. Ce faci insa cand baia nu este prevazuta cu fereastra? Montarea unui ventilator pe conducta de aerisire este o solutie la indemana. In acest fel, umiditatea responsabila cu formarea mucegaiului este eliminata, iar incaperea nu va mai avea de suferit.

5. Nu lustrui mobila!

Nu folosi uleiuri sau ceara pentru a-i da luciu mobilei, pentru ca o deteriorezi. Eventual, acestea pot fi utilizate ocazional, cu conditia sa optezi de fiecare data pentru aceleasi produse. Folosind o gama variata, cu ingrediente diferite, pe mobila pot ramane reziduuri cauciucate din cauza reactiilor chimice.

6. Lasa dezinfectantul sa actioneze!

Nu sterge solutia dezinfectanta imediat dupa ce ai pulverizat-o pe suprafata mobilei, manere, electrocasnice, obiecte sanitare etc., deoarece nu isi va face efectul. Asadar, las-o sa actioneze cateva minute, dupa care o poti inlatura.

7. Nu deteriora fibrele!

Nu freca fotoliul, canapeaua sau covorul daca ai varsat vin, suc sau orice lichid pe ele, pt ca le vei deteriora. Cea mai buna solutie este inlaturarea surplusului de lichid, apoi presarea locului cu servetele absorbante albe pana cand acestea nu mai absorb nimic. La final, poti incerca cu o substanta de inlaturat pete.

8. Nu urma sfaturile bunicii!

Desi o vorba din batrani spune ca lamaia si otetul sunt bune pentru curatarea anumitor obiecte sau suprafete, trebuie sa stii ca aceste doua ingrediente pot dauna grav, in special suprafetelor din marmura, calcar sau onix. Cel mult, foloseste lamaia sau otetul pentru sticla, ceramica sau inox. Daca vrei insa rezultate remarcabile, ajutorul unei firme specializate de curatenie este bine-venit. Compania iClean iti sta la dispozitie cu solutii profesionale, ce vor da o noua fata casei tale.

Scroll to Top