In casa ta se ascund multe tipuri de bacterii. Cum te poti proteja de cele periculoase

\"bacterii

In orice casa, exista sute sau chiar mii de tipuri de bacterii, printre care se numara si unele periculoase pentru sanatate. Stafilococul auriu, Salmonella, E.coli si mucegaiul sunt doar cateva exemple. Ca sa nu risti sa te imbolnavesti in propria casa, sunt necesare cateva masuri de igienizare.

Dezinfectarea nu este optionala, ci trebuie sa faca mereu parte din curatenia de intretinere a casei tale. Bacteriile au zone „preferate” in care se acumuleaza, pe care ar trebui sa le cureti in mod deosebit. Iata ce poti face ca sa elimini bacteriile din casa:

Curata bine chiuveta din bucatarie

Doar pentru ca nu pare murdara, nu inseamna ca nu ar trebui sa cureti chiuveta. Aceasta ar trebui dezinfectata dupa ce speli vasele, insistand in special pe scurgere, un loc in care bacteriile se acumuleaza cu predilectie. Este de asemenea important sa schimbi cat mai des buretele de vase.

Dezinfecteaza intreaga baie

Atunci cand facem curatenie, avem tendinta sa ne concentram pe anumite zone pe care le percepem drept murdare. In baie, avem tendinta sa curatam foarte bine scaunul de toaleta, chiuveta si cada, dar sa nu oferim aceeasi atentie restului incaperii. Bacteriile ajung usor in restul camerei atunci cand tragem apa. De aceea, intreaga baie trebuie dezinfectata, nu doar anumite zone.

Dezinfecteaza periodic aparatele din casa

In fiecare zi, atingem tastatura computerului si telecomenzile, iar, in timp, acestea devin adevarate colonii de bacterii. Dezinfecteaza-le cat de des poti, cu produse de curatenie adecvate pentru aparate electronice.

Schimba lenjeria de pat mai des

Lenjeria de pat acumuleaza bacterii si ciuperci, care ne pot cauza alergii si alte probleme medicale. Ideal este sa speli lenjeria de pat o data pe saptamana, potrivit Business Insider. Cu cat o schimbi mai rar, cu atat te expui la mai multe riscuri.

 

Sursa foto: Deposit Photos

Scroll to Top