Alege filtre HEPA pentru sanatatea ta si a intregii familii

Iti doresti echipamente performante de curatenie deoarece vrei sa traiesti  intr-un mediu curat si sanatos? Atunci pe lista de cumparaturi trebuie sa se regaseasca si un aspirator prevazut cu filtru HEPA. In cele ce urmeaza iti spunem care sunt avantajele acestei tehnologii.

Ce beneficii are un filtru HEPA?

Un filtru HEPA, in traducere libera High Efficiency Particulate Air (eficienta ridicata pentru particule), are rolul de a retine cele mai fine impuritati din aer si alergenii. Astfel, vor fi capturate de pana la 99.97% dintre particulele mai mari de 0,3 microni, diminuandu-se in acest fel riscul aparitiei crizelor de astm, rinitelor alergice, conjunctivitelor alergice sau altor tipuri de alergii. Aceasta tehnologie a aparut pentru prima data in SUA, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, in scopul de a stopa raspandirea particulelor radioactive generate de reactoarele nucleare.

Cum functioneaza?

Un filtru HEPA este alcatuit dintr-o perdea foarte deasa din fibre de sticla, cu diametre cuprinse intre 0.5 si 2.0 microni. In momentul in care aerul este impins cu putere prin aceasta perdea densa, majoritatea particulelor solide raman blocate in obstacolele pe care le intalnesc.

Cate tipuri de filtre HEPA exista?

Ai de ales intre 2 tipuri de filtre HEPA: nelavabile şi lavabile.

Specialistii recomandata ca o data la 6 luni filtrele nelavabile sa fie inlocuite cu altele noi, pentru ca altfel isi pierd din eficienta. In schimb, filtrele lavabile pot fi spalate conform instructiunilor din manualul de utilizare si reutilizate. Cele mai multe studii arata insa ca, odata spalate, filtrele lavabile isi pierd din eficienta, deoarece isi schimba textura. Prin urmare, in momentul de fata cele mai indicate sunt filtrele HEPA nelavabile.

Exista mai multe grade de performanta?

Filtrele HEPA au grade de filtrare de la 1 la 20: cu cat numarul inscriptionat pe filtru este mai mare, cu atat filtrul retine cele mai multe si mai mici dintre particulele din aer. Pentru o eficacitate sporita, este insa esential ca aspiratorul sa fie etans, astfel încat particulele sa nu scape din interior.

Daca ti-a placut articolul si vrei sa afli mai multe informatii despre aspiratoare, citeste si acest articol: Cum sa iti alegi aspiratorul potrivit?

2 thoughts on “Alege filtre HEPA pentru sanatatea ta si a intregii familii”

  1. Pingback: Sfaturi generale pentru intretinerea covoarelor

  2. Pingback: Cel mai bun aspirator cu apa :: Unde gasesc aspiratoare cu spalare ieftine | Clovis.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top