5 sfaturi pentru curatarea petelor de pe covoare

Ai varsat un lichid pe covor si nu stii cum sa actionezi pentru indepartarea cat mai eficienta a acestuia? Respecta pasii urmatori si ai toate sansele sa-i vii de hac problemei.

1. Prima regula, de baza, este sa cureti petele imediat ce s-au produs. Fiind proaspete, ai sanse sporite sa le indepartezi in proportie cat mai mare.

2. Absoarbe cu o sugativa sau un prosop cat mai mult din lichidul varsat, inainte de a aplica solutia de curatare.

3. Inainte de a utiliza orice solutie de curatare, testeaz-o pe o zona mai putin vizibila a covorului, pentru a te asigura ca nu va deteriora sau decolora tesatura.

4. Nu freca pata, ci curat-o incet, incepand din exterior spre interior, pentru a evita extinderea ei. Dupa ce ai terminat, tamponeaza cu un prosop alb uscat, pentru a absorbi cat mai mult din umezeala.

5. Daca totusi umezeala persista in cantitati mari, asaza pe zona cu probleme mai multe prosoape albe suprapuse, peste care amplaseaza un obiect greu.

Daca vrei sa fii sigur ca pata va fi indepartata in totalitate, poti apela la o firma de curatenie, care vine cu echipamentele si solutiile necesare. In functie de caz, firma de curatenie iClean iti propune 2 variante: metoda injectie-extractie (consta in pulverizarea unei solutii de curatarea si extragerea ulterioara a acesteia) si curatare cu spuma uscata (presupune folosirea unui produs special bazat pe spuma uscata, care nu umezeste in profunzime covorul; este recomandata pentru situatiile cand compozitia materialului nu permite folosirea metodei injectie-extractie).

Daca este vorba de suprafate mari, cu pete multe, cum este cazul mochetelor din spatiile de birouri, atunci curatarea se va face cu ajutorul unei masini monodisc.

Scroll to Top