3 tipuri de insecte care sunt atrase de mizerie si cum sa scapi de ele

\"furnici

Chiar daca sunt importante pentru biodiversitate, cele mai multe tipuri de insecte se pot transforma intr-un cosmar atunci cand patrund in casa, in special atunci cand fac acest lucru in numere mari. Majoritatea sunt atrase de mizerie, asa ca preventia este esentiala.

Asigura-te ca iti pastrezi casa cat mai curata posibil. Nu lasa vase murdare in bucatarie, evita sa mananci in living sau dormitor si fa curatenie oricand este nevoie.

Daca nu ai timp, apeleaza la servicii profesioniste de curatenie. Astfel, eviti o serie de probleme, asa cum sunt cele cauzate de urmatoarele 3 insecte:

 

Furnicile

Furnicile sunt insecte atrase de firimituri sau mancare si pot fi o problema in special daca stai la casa. Numarul lor mare si buna organizare a coloniei le face greu de inlaturat. Poti opta pentru solutii chimice din comert sau naturale, facute in casa.

Daca optezi pentru produse din comert, e important sa stii sa le aplici. Daca omori furnicile pe care le vezi prin casa, pur si simplu vor fi trimise mai multe din colonie. Potrivit The Spruce, trebuie sa astepti ca furnicile muncitoare sa se intoarca in colonie si sa duca solutia odata cu ele.

De asemenea, poti incerca produse naturale. Printre substantele detestate de furnici se numara menta, otetul, sucul de lamaie, piperul si scortisoara.

 

Gandacii de bucatarie

Poate fi dificil sa scapi de gandacii de bucatarie din cauza modului agresiv in care se inmultesc. La anumite specii, cum ar fi gandacul german, femela poate face intre 4 si 8 saci de oua pe luna, fiecare continand aproximativ 30 de oua.

De aceea, e importat sa actionezi rapid si ferm. Opteaza pentru solutii care se aplica pe suprafete, in cazul gandacilor taratori, iar, daca nu vezi curand rezultate, e mai bine sa apelezi la servicii de dezinsectie.

Apoi, mentine cat mai bine curatenia, ca sa eviti pe viitor aceasta situatie neplacuta.

 

Acarienii

Acarienii se hranesc cu celule de piele moarte, asa ca se pot inmulti in orice material textil care nu e curatat la timp. Ca sa scapi de aceste insecte, invata sa le cureti eficient, fie ca e vorba de saltele, tapiteria canapelei, covoare, jucarii de plus sau lenjerii de pat.

 

Sursa foto: Deposit Photos

Scroll to Top