3 reguli pentru spalarea perdelelor

\"perdele

Perdelele sunt elemente decorative esentiale oricarei incaperi, insa de cele mai multe ori acestea sunt ignorate pana la curatenia de primavara. Din pacate, perdelele aduna foarte mult praf, se murdaresc rapid. Perdelele murdare nu doar ca arata neplacut, ci iti si afecteaza calitatea aerului. Astfel, vei simti ca indiferent de ce faci, camera mereu va avea un miros usor neplacut. Uite ce reguli trebuie sa respecti pentru spalarea perdelelor:

Verifica recomandarile producatorului pentru spalarea perdelelor

 

Inainte de a le baga la masina de spalat sau a folosi detergenti pentru albire, verifica eticheta perdelelor. Astfel vei sti exact ce trebuie sa faci pentru a le afecta materialul. In timp ce anumite perdele pot tolera spalatul la masina, altele au nevoie sa fie curatate la mana sau doar profesional. Daca nu mai au eticheta cu recomandarile producatorului si nu vrei sa risti,  apeleaza la curatare profesionala. Insa, daca vrei sa le speli singura, perdele din materiale usoare pot fi spalate la masina, iar cele din materiale delicate la mana.

Spala cat mai bland perdelele

 

Indiferent de material sau de metoda de curatare aleasa, perdelele trebuie spalate cu cat mai multa grija. Daca acestea iti permit sa le speli la masina, pune cate o perdea pe rand la o setare blanda. Poti utiliza detergent obisnuit, insa nu folosi mai mult decat este nevoie. De asemenea, nu folosi inalbitor, intrucat acesta iti poate afecta materialul perdelelor.

Daca trebuie sa le speli la mana, alege un detergent cat mai delicat si urmeaza recomandarea privind cantitatea produsului care trebuie folosita. Chiar daca este mult mai dificil sa speli perdelele la mana, reduce riscul de micsorare al acestora.

Usuca perdelele la aer in pozitie verticala

 

Chiar daca ai un uscator de haine, cea mai buna metoda de a usca perdelele este sa le atarni afara ferite de lumina directa a soarelui. Daca nu este o optiune pentru tine, ai grja sa fie stoarse bine si pune-le pe corniza. Intinde prosoape pentru a absorbe apa cazuta din acestea.

 

Sursa foto: Deposit Photos

Scroll to Top